Om jujutsu

Hvad er jujutsu?

Selve ordet Jujutsu er japansk og betyder den milde kunst. Kampkunsten blev brugt af samuraierne i det gamle Japan, når de f.eks. var blevet afvæbnet i kamp. Jujutsu som det trænes i dag, bygger på disse gamle teknikker, men er dog blevet moderniseret og tilpasset nutidens behov. Vi træner den stilart der hedder Nihon Jujutsu, som trænes i International Martial Arts Federation.

Jujutsu består af forskellige teknikker, bl.a. ledbelastninger, låse, kast, spark, slag og undvigeteknikker. Således minder Jujutsu på forskellige områder en del om andre systemer som Judo, Aikido og Karate, og denne kombination gør Jujutsu til et særdeles effektivt selvforsvarssystem.

Hvordan trænes Jujutsu?

Træningen i Jishin er baseret på konkrete selvforsvarssituationer, som trænes så realistisk som muligt. Derved lærer udøveren på en effektiv måde, at afværge og forsvare sig imod en eventuel voldsperson, og alle teknikkerne er gradueret efter hvor farlige angrebene er.

Desuden lærer man hvilke love, der gælder i forbindelse med nødværge, og vi gør især meget ud af at forklare børnene, at de ikke må bruge deres teknikker på kammeraterne, når de driller.

Dette giver en selvtillid, som tit virker afskrækkende og som ofte er nok til at undgå en slåskamp. Folk har ikke lyst til at slå på en der ikke virker bange, men stille og roligt taler sig ud af problemerne.