Videoklip

Hver teknik vises to gange – først i fuldt temp, som den rigtig skal laves, og derefter langsomt, så det er lettere at følge med.

Kastene er et lille udpluk at de tyve kast, vi træner i Nihon Jujutsu. Der er tale om et benkast, et hoftekast, to eksempler på håndkast og til sidst et liggende kast.

O soto gari – benkast

Sukui nage – håndkast

O goshi – hoftekast

Te guruma – håndkast

Yoko wakare – liggende kast
De simple selvforsvarsøvelser er alle teknikker, som begyndere undervises i, og som man kan meste på kort tid. Selvom teknikkerne er simple, er de stadig meget effektive og anvendelige.

Slag – simpel selvforsvar

Trøjegreb – simpel selvforsvar

Sidehalsgreb – simpel selvforsvar

Kvæler – simpel selvforsvar

Liggende kvæler – simpel selvforsvar
De avancerede selvforsvarsteknikker er, som navnet siger, mere avancerede, og derfor trænes de først, når man har trænet mindst 4-5 år. De er ikke mere effektive, de ser bare federe ud og er sjovere at træne, når man er blevet god til faldteknikken.

Slag – avanceret selvforsvar

Trøjegreb – avanceret selvforsvar

Sidehalsgreb – avanceret selvforsvar

Kvæler – avanceret selvforsvar

Liggende kvæler – avanceret selvforsvar
Den sidste kategori er teknikker baseret på Ju. Ju er den første stavelse i jujutsu, og oversættes gerne med mild eller eftergivende. Ju-princippet handler om, at man udnytter den kraft og energi modstanderen lægger i angrebet, og bruger den imod ham selv. De viste teknikker her burde overbevise de fleste om, at “mild” er en upræcis oversættelse af Ju… bedøm selv.

Svingslag – ju-teknik

Trøjegreb – ju-teknik

Baghåndsslag – ju-teknik

Kvæler – ju-teknik

Spark – ju-teknik
De første ti teknikker af Atemi no kata, der er pensum til ikkyu.